Deze verzekeringen moet je regelen als je gaat verhuizen

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe woning gevonden! Het is tijd om de belangrijkste dingen te regelen. Van het kopen van nieuwe meubels, tot het uitzoeken van sanitair en natuurlijk het afsluiten van abonnementen en verzekeringen: het zijn stuk voor stuk zaken waar je veel tijd aan kwijt bent. Om wat tijd te besparen, leggen wij je in deze blog uit welke verzekeringen rondom het verhuizen belangrijk zijn.

Woonverzekering
Een woonverzekering is de overkoepelende term van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. De naam zegt dus al genoeg: het zijn de verzekeringen die je nodig hebt in jouw woning. Een must dus om te hebben voor als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning. Hieronder leggen we je de verschillen uit tussen beide verzekeringen.

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering is een verzekering die de schade dekt aan losse spullen in je huis. Denk aan een bank, televisie, sieraden, et cetera. De spullen die onder de verzekering vallen zijn verzekerd in je huis, tuin, schuur of je auto. Schade die gedekt wordt kan ontstaan door brand, storm, bliksem, diefstal, inbraak, vandalisme of wateroverlast. Let op dat niet altijd alles maximaal wordt vergoed. Zo zit er bijvoorbeeld een maximum aan audio- en computerapparatuur, sieraden, tuinspullen en ga zo maar verder. De exacte voorwaarden staan altijd opgenomen in de polis.

Opstalverzekering
Een opstalverzekering is een verzekering voor schade aan je huis, tuin en alles wat hieraan vastzit. Onder de verzekering valt alles wat vastzit aan je woning en niet zo verwijderd kan worden zonder het te beschadigen. Zo kan je denken aan zonnepanelen, het dak, de schuur, de keuken en de deuren. Schade die gedekt wordt kan ontstaan door brand, storm, bliksem, diefstal, inbraak, vandalisme of wateroverlast. Ook bij deze verzekering geldt een maximaal bedrag wat wordt vergoed als je te maken krijgt met schade.

Aanrader of niet?
Hoewel je misschien in eerste instantie niet meteen verwacht dat je te maken krijgt met schade in of rondom je huis, is het wel goed om voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit kan je doen door een goede woonverzekering af te sluiten. Zo dek je jezelf goed in en ben je financieel gezien niet veel geld kwijt als je te maken krijgt met een onverwachte schade.

Ook relevant