photo of a person s hands cutting wrapping paper
Photo by Any Lane on Pexels.com

Geld besparen met de feestdagen

Het is soms lastig om de hand op de knip te houden met de feestdagen en het financieel goed te houden. Sommige mensen raken er zelfs door in de problemen. Zover hoeft het gelukkig niet altijd te komen, want je kunt zelfs met de feestdagen geld besparen als je het handig aanpakt. Hoe? Lees het hier!

Slim inkopen

Je kunt vaak al veel besparen door eten dat ingevroren kan worden eerder in te kopen. Geef in de maanden voor kerst zo min mogelijk geld uit. Dus nu even een kopje koffie bij een station halen of dat kraslot bij de boodschappen kopen. 

Daarnaast is het slim om thuis te eten, dat is toch echt wel goedkoper dan uit eten. Dat wil niet zeggen dat je thuis niet kunt uitpakken. Met goede recepten lijkt het thuis net een driesterrenrestaurant.

Kerstversiering kopen

Of het nu gaat om kerstversiering, paasspulletjes, sinterklaasversieringen of Halloween spulletjes: koop het als het nog niet zo ver is. Vaak worden na de feestdagen en in de zomer deze spullen voor nog maar een fractie van de prijs in winkels aangeboden. Ze moeten er immers vaak vanaf om weer ruimte te maken voor de volgende spullen.

Goed en goedkoop speelgoed

Klinkt als niet realistisch, goed en goedkoop? Het geheim zit hem in twee dingen. Ten eerste zijn er heel veel goede speeltjes die je tweedehands kunt kopen. Ten tweede kun je juist geld besparen als je goed en wat duurder speelgoed koopt. Tegen de tijd dat je kind er niet meer mee wil spelen, kun je het weer verkopen. Zo wordt goed en duurzaam speelgoed, ineens een stuk goedkoper. Tenslotte is het mogelijk om gebruik te maken van de app Swip Swap. Op deze app kun je speelgoed ruilen en spaarpunten opbouwen met speelgoed voor misschien wel een iets duurder stuk speelgoed. 

Maak een plan

Als je zeker wil weten dat je de kerst financieel fijn doorkomt is het slim om een plan te maken waarin in ieder geval staat:

  • Wat heb je nodig?
  • Hoeveel geld is daarvoor nodig?
  • Wat moet je daarvoor doen?
  • Wat moet je daarvoor laten?

Houd dit plan er ook elke keer bij en als iets niet lukt, kijk dan naar oplossingen. Zo leef je naar de kerst toe. Ga in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. Als je echt al overal op bespaart is misschien extra werken een optie. Het gaat erom dat je in mogelijkheden denkt en kijkt hoe je een oplossing vindt of een next best.

Ook relevant