Goede vraag: kan je de cryptokoers voorspellen?

Er wordt door veel gezegd dat de Bitcoin koers niet te voorspellen is, maar niets is minder waar. Je kan alle koersen van crypto’s namelijk voorspellen. Maar zoals alles in het leven: je krijgt nooit 100% zekerheid. Wat je precies moet weten over het voorspellen van de cryptokoers vertellen we jou in deze blog.

Jij wil natuurlijk winst maken en dat doe je alleen wanneer je op een goed moment instapt in de crypto’s. Dus of je nu Bitcoin, Ethereum of Cardano kiest. Er zijn enorm veel munten op de markt en je kan ze allemaal toch een beetje voorspellen. Ondanks dat je ziet dat de markt enorm instabiel is door grote spelers op de markt, blijven handelaars winst maken door slimme analyses. 

Door grafieken de koers voorspellen 

Voordat je instapt in een coin moet je zeker weten de grafieken bekijken. Wanneer een coin langere tijd bestaat kan je goed zien hoe de koers is verlopen. Zo kan je bij de Cardano koers zien dat hij na een kleine piek in 2018 eigenlijk vrij laag is gebleven. Tot het begin van dit jaar. Je kan aan de hand van al deze pieken een toekomstige analyse maken. Dit geeft natuurlijk geen 100% zekerheid, maar kan wel heel veel zeggen over de toekomst.

Hou Twitter in de gaten 

Ja, het klinkt een beetje gek. Maar de markt is nog niet zo stabiel omdat er nog maar weinig spelers actief zijn. Zo zien we dat door Twitter koersen soms een flinke stijging maken. Elon Musk heeft een groot bereik en investeert al jaren in crypto. Wanneer hij een tweet eruit gooit met” ‘’de Vechain koers gaat stijgen!’’ dan is het zeker dat diezelfde dag iedereen investeert in Vechain. Dit is een manier om flinke winst te maken. Er zijn een aantal grote namen in de Twitterwereld die jij dus zeker moet gaan volgen. 

Tip! Wil je op een andere manier je inkomsten vergroten? Lees dan eens deze blog

Analyses maken met behulp van slimme websites 

Er zijn een aantal websites die zich dag en nacht bezighouden met crypto’s. Zo houden ze gegevens bij over het kapitaal van uur tot uur, wat er wordt gehandeld in 24 uur, welk aanbod het populairst is per dag, etc. Al deze gegevens kan jij gebruiken om te voorspellen wat een crypto koers gaat doen. Ook doordat je goed kan zien of een munt net een flink verlies heeft geleden of juist een fikse winst heeft geboekt weet je waar je aan toe bent. 

Voorspellen met behulp van whales 

Walvissen oftewel whales. In de cryptocurrencie wereld heb je er genoeg van. Zo worden grote investeerders genoemd die bakken met geld investeren in bepaalde crypto’s. Zij bepalen de markt en door te letten op hun bewegingen kan jij de marktwaardes en stijgingen en dalingen voorspellen. De reden hiervoor is ook omdat er nog maar relatief weinig handelaren zijn ten opzichte van de grote partijen. Je kan je trouwens inschrijven voor een whale alert. Hierdoor kan je precies zien wanneer een grote investeerder zijn aandelen wil gaan verkopen en hierop inspelen. Op deze manier maak jij de meeste winst en kan jij dus wel degelijk voorspellen wat er gebeurt op de crypto markt.  

Meer weten over whales? Bekijk deze video!

Ook relevant