Welke zakelijke lening past bij jou?

Een zakelijke lening is een lening die gebruikt kan worden voor een eigen onderneming. Dit geld wordt dus niet gebruikt voor privédoeleinden. De zakelijke lening wordt verstrekt door een kredietverstrekker en kan ondernemers helpen om dromen te realiseren. Wil je als ondernemer bijvoorbeeld verhuizen naar een groter pand? Of wil je investeren in een compleet nieuwe inboedel? Het is allemaal mogelijk met een zakelijke lening. Maar welke kies je? In deze blog lopen we een aantal verschillende zakelijke leningen van sociale kredietverstrekker Qredits langs.

Microkrediet

Een microkrediet is een zakelijke lening van maximaal € 50.000. Deze lening is er voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Het is dus een kleine lening voor kleine ondernemers in het MKB. Er is sprake van een betrekkelijk korte looptijd van 1 tot 10 jaar, doordat het om een kleine lening gaat. Als ondernemer betaal je elke maand een deel van de lening terug plus rente. Onder voorwaarden kan je boetevrij extra aflossen. Bij Qredits is het ook mogelijk om hier een jaar lang gratis coaching bij te krijgen. Hoe deze zakelijke lening eruit gaat zien hangt af van je persoonlijke situatie, wensen en behoeften. Dit wordt in een persoonlijk gesprek besproken.

MKB-krediet

Een MKB-krediet is een zakelijke lening van minimaal € 50.000 en maximaal € 250.000. Ook deze lening is er voor startende en bestaande ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Dus ben je een startende of bestaande ondernemer of wil je een bedrijf overnemen? En wil je maximaal € 250.000 lenen? Dan is het MKB-krediet perfect voor jou. De looptijd van deze zakelijke lening is ook 1 tot 10 jaar. Extra aflossen kan boetevrij onder voorwaarden en ook een BMKB-borgstelling is mogelijk. Net als bij het microkrediet is het mogelijk om bij deze zakelijke lening een jaar lang gratis coaching te krijgen.

Sociaal krediet

Een sociaal krediet is er voor ondernemers die sociale doelen op de eerste plaats hebben staan. Klinken de woorden ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk’ jou goed in de oren? En staat ‘winst maken’ niet op nummer 1 in je lijstje met ondernemersdoelen? Dan is het sociaal krediet echt wat voor jou. Je sociale ondernemerschap wordt beloond! Samen maak je impact op de maatschappij. Deze zakelijke lening wordt aangeboden tegen het laagste rentetarief. Dit omdat Qredits het belangrijk vindt om maatschappelijk betrokken ondernemerschap extra te stimuleren. De voorwaarden van het sociaal krediet zijn hetzelfde als de voorwaarden die gelden voor het MKB-krediet en Microkrediet tot € 50.000.

Flexibel krediet

Het flexibel krediet wordt ook wel werkkapitaal krediet genoemd. Deze zakelijke lening biedt ondernemers extra financiële ruimte. Dit kan je helpen wanneer je bijvoorbeeld een kortlopende financiële behoefte hebt. Bijvoorbeeld om je facturen te betalen, niet-betalende klanten op te kunnen vangen of je voorraad aan te vullen. Met het flexibel krediet word je betalingscapaciteit vergroot. Het flexibel krediet is een krediet van minimaal € 5.000 tot maximaal € 25.000 dat je flexibel kunt lenen. Hierdoor heb je als ondernemer altijd de ruimte om in te spelen op je financiële behoefte. De looptijd is een vaste looptijd van 5 jaar en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Overige vormen van een zakelijke lening

Naast bovengenoemde zakelijke leningen zijn er natuurlijk nog veel meer. Bij Qredits bieden ze bijvoorbeeld nog het Microkrediet voor herstel en investering na corona, het TOA krediet, de Bedrijfshypotheek en Lease. Er zijn genoeg mogelijkheden. Denk goed na over welke zakelijke lening het beste bij jou past en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Ook relevant