Investeren in crypto: dit zijn de meest gestelde vragen

Waarom beleggen in crypto? Hoeveel investeren in crypto? En is investeren in crypto nu eigenlijk wel verstandig? Allemaal vragen die veel gesteld worden wanneer mensen zich verdiepen in crypto. In deze blog vertellen we jou alles over het investeren in crypto en geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Lees je mee?

Crypto, zoals bitcoin, wordt ook wel een cryptovaluta genoemd. Het is namelijk een vorm van geld dat eigenlijk alleen maar in de digitale wereld bestaat. Je kunt het dus niet pinnen. Er zijn namelijk geen muntjes of briefgeld. Dit alles zit namelijk in jouw digitale portemonnee. Je kan er tegenwoordig wel steeds meer mee betalen. Maar wat iedereen vooral doet is er mee beleggen of het investeren. 

Waarom beleggen in crypto?

Als je het niet kan vasthouden, waarom zou je er dan wel in willen beleggen? Allereerst is het belangrijk dat je alleen investeert in crypto met geld dat je bereid bent om eventueel te verliezen. Beleggen kan een vorm van gokken zijn, waardoor je niet altijd de garantie hebt dat je ook daadwerkelijk winst zal ontvangen. Mensen die jaren geleden zijn begonnen met crypto hebben dit ook met een klein bedrag gedaan. Al een klein bedrag kan je in de toekomst veel geld opleveren. 

Hoeveel investeren in crypto?

Wij kunnen natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. Maar investeren in crypto kun je het beste per maand bekijken. Denk bijvoorbeeld aan 100 tot 150 euro per maand. Zo kun je elke maand een beetje geld missen, maar heb je aan het einde van het jaar een mooi bedrag geïnvesteerd. Op het moment dat het rendement hoog staat van de crypto kun je toch snel vermogen opbouwen.

Investeren in crypto verstandig?

Het woord in deze zin, verstandig, is de crux in deze vraag. Want is het verstandig om te investeren in een munt waarvan de koers flink kan fluctueren? Het antwoord hierop kan nee zijn. Maar als digitale munten en crypto’s de toekomst zijn, dan wil je misschien wel meedoen met deze crypto’s. Het is daarom belangrijk om altijd enkel en alleen te investeren met geld dat je ook kunt missen. Zodat je niet ineens je maandelijkse lasten niet meer kunt betalen, omdat je crypto gezakt is. 

Hoe werkt investeren in crypto?

Je vraagt je misschien nu af: maar hoe kan je dan überhaupt geld verdienen met crypto? Dit werkt zoals alles op het gebied van beleggen. Je koopt munten voor een bepaald bedrag en die verkoop je weer wanneer de munt duurder is geworden. Door het verschil verkoop je de munt dus met winst, en die winst zorgt ervoor dat je jouw digitale portemonnee groter wordt.

Beleggen in cryptomunten 

Wil jij beleggen in cryptomunten, dan hopen wij dat je iets aan deze blog hebt. Het belangrijkste advies dat wij je willen geven is, beleg alleen met cryptomunten wanneer je het bedrag kunt missen. Dus doe het niet met geld dat je eigenlijk nog ergens anders voor nodig hebt. Op die manier kun je er daadwerkelijk een leuk bedrag mee verdienen. 

Er zijn mensen die heel rijk zijn geworden van crypto. Bekijk deze video bijvoorbeeld eens!

Ook relevant