Kom meer te weten over NFT’s

Tegenwoordig zijn we helemaal gewend aan de verschillende online platformen. Zo kijken we films, kunnen we elkaar over heel de wereld nog spreken en kunnen we ook bijverdienen. Een van de aspecten die tegenwoordig een veelbesproken thema is, is de crypto wereld, waaronder de Bitcoin en NFT’s vallen. Naast de crypto wereld is duurzaamheid ook een belangrijk aspect. Hierbij proberen de meeste mensen zuiniger te leven, waarbij je het nodige geld wat je door middel van de Bitcoins of NFT’s overhoudt aan andere dingen kunt besteden. Maar eerst over de NFT’s, want wat is dit nu precies? Om daar meer over te weten te komen, kun je hieronder verder lezen!

Wat is nu een NFT?

Vaak wordt het woord NFT gebruikt. Dit woord is een afkorting van ‘non fungible token’. Wanneer je in het bezit bent van een NFT ben je als het ware in het bezit van kunst. Een NFT is namelijk een soort digitaal kunstwerk. Een NFT is dus ook niet hetzelfde als een Bitcoin, want je hebt een ander ruilmiddel. Voor de NFT betaal je geld, waardoor jij eigenaar wordt van het kunstwerk. Dit kun je dan opslaan in de blockchain.

NFT als goede investering

NFT’s zijn nog niet zo lang bekend als bijvoorbeeld de Bitcoin. Hierdoor weten we dus ook nog niet erg goed wat ze doen voor een goede investering op lange termijn. Hoewel we het op lange termijn nog niet weten, weten we wel dat er nu al veel succes mee behaald is. Zo is er al veel geld mee verdiend. Ook grote bedrijven maken gebruik van de NFT’s. Hierbij kun je denken aan Google en Twitter. Hoewel de grote bedrijven NFT’s gebruiken is het wel verstandig jezelf goed te verdiepen in deze wereld. Hierdoor weet je zeker dat je op de hoogte bent van alle informatie en weetjes. En door goed onderzoek kom je er vanzelf achter of het ook een goede investering is. 

Mogelijke risico’s

Bij de crypto wereld komen nu eenmaal wat onzekerheden en risico’s kijken. Je weet namelijk nooit zeker wat de koers gaat doen. Hetzelfde geldt bij de NFT’s, maar toch zijn de NFT’s iets voorspelbaarder. Dit komt omdat NFT’s schilderijen zijn. Dat is natuurlijk wel wat anders dan een munt, zoals bij de Bitcoin. Wat wel een nadeel is en daardoor ook een risico met zich mee brengt, is dat je geen copyright claim krijgt op de NFT’s. Hierdoor kan iedereen jouw NFT zomaar kopiëren. 

Naast dat iedereen jouw NFT kan kopiëren kan het ook zo zijn dat je ongemerkt een kopie aanschaft. Dit wil je natuurlijk het liefste voorkomen en daarom is goed onderzoek des te belangrijker. Voorkom de mogelijke risico’s dus zoveel mogelijk en sla de NFT op in de blockchain. Dan kun je alleen nog maar genieten van jouw eigen digitale kunstwerk.

Hoe verloopt verkoop NFT?

Je kunt een NFT te koop zetten. Veel kunstenaars doen dit. Ze zetten hun kunstwerken om in digitale kunstwerken en zetten dit te koop. Wel wil je natuurlijk dat mensen deze aankoop zien. Hierbij is het dus verstandig om je kunstwerk te promoten. Doe dit door bijvoorbeeld verschillende social media platformen, waarbij je ze doorverwijst naar NFT.nl. Hierbij kunnen ze haast niet anders dan het mooie kunstwerk aan te schaffen als NFT.

Ook relevant