Mobiele Airco: Lidl, Action & Meer Goedkope opties

Warme zomerse avonden en lange dagen werken in een kantoor dat steeds meer begint te lijken op een sauna. Global warming zorgt ervoor dat wij in Nederland ook steeds warmere zomers krijgen. Zelfs in de lente en in de herfst tikken we soms hoge temperaturen aan. Een mobiele airco is dan ook geen overbodige luxe. In deze blog laten we jou een paar goedkope opties zien, onder andere van de Lidl en van de Action. 

Wie op zoek is naar comfort kan dat al snel vinden met een mobiele airco. Er zijn namelijk een paar voordelen op te noemen wat betreft een mobiele airco. Zo is een mobiele airco verplaatsbaar, of draagbaar of verrolbaar. Ook heb je gewoon dezelfde voordelen als een vaste airco. Denk aan het aanleveren van koude lucht en het verwijderen van de warme lucht. De koude lucht wordt daarnaast de kamer ingeblazen en de warme lucht door middel van een pijp buiten de ruimte gebracht. 

Verschillende soorten mobiele airco’s

Het is daarnaast ook goed om te weten dat we mobiele airco’s in twee groepen kunnen verdelen. Namelijk de mobiele airco’s zonder een buitenunit. Dit is de meest verkochte groep in Nederland. Dit type wordt ook wel een monoblock genoemd. Omdat ‘ie uit slechts één deel bestaat. Dit deel doet zowel de koude lucht toevoer als de warme lucht uitvoer. 

Een ander systeem, de tweede groep, is een mobiele airco met een buitenunit. Dit noemen we ook wel een splitsysteem. Je kunt je wel voorstellen waarom. Het ene deel zorgt voor de koude lucht en het andere deel zorgt ervoor dat de warmte wordt afgevoerd. Nu je weet welke soorten mobiele airco’s er worden verkocht, wordt het tijd om eens te gaan kijken naar welke budget-exemplaren wij op het internet voor jou hebben gevonden. 

Op dit moment worden er geen mobiele airco’s bij de Lidl en de Action te koop. Maar houdt deze winkels vooral in de zomermaanden in de gaten, dan worden ze regelmatig verkocht! En gelukkig hebben wij nog wel een aantal andere mobiele airco’s voor je gevonden in het lagere segment. 

1. Mobiele Aircooler met Watertankcapaciteit

Dit is een mooie en betaalbare mobiele aircooler. En zeker wanneer je behoefte hebt aan een krachtige en efficiënte verkoeling, dan is deze mobiele aircooler van Nedis een mooi exemplaar voor bij jou thuis. Deze aircooler is ook ideaal voor wanneer je geen raam hebt, of wanneer je liever geen gat wil boren in je woning voor de afvoerslang. Dat begrijpen wij namelijk best wel! Deze aircooler werkt zoals de meeste doen. Er wordt droge warme lucht naar binnen gezogen, die komt langs een vochtig pad, waardoor de warmte geabsorbeerd wordt en er koele lucht weer uit gaat. Je krijgt er dan ook nog twee koelelementen bij die de koelprestaties zullen verbeteren, wel zo fijn! 

Bekijk hier deze mobiele aircooler van Nedis.

2. Bestron AAC5000 mobiele luchtkoeler en reiniger 

Wist je dat een luchtkoeler er niet alleen voor zorgt dat de lucht koeler wordt, maar het maakt de lucht die je inademt ook schoner. Een droge lucht is vervelend voor je neus maar ook minder gezond. Mobiele luchtkoeler is dus ideaal voor de warme maanden, maar ook nog eens om de lucht gezonder te maken. Voor een fris en gezond binnenklimaat. Deze luchtkoeler van Bestron is een goedkoop maar goed exemplaar. Hij is voorzien van 3 standen en snelheden. Daarnaast zit er ook een timerfunctie op en een zwenkfunctie. Je kan de waterbak van 4,5 liter voorzien van koud water, diepvrieselementen of ijsklontjes voor een nog frisser resultaat. 

Bekijk hier deze mobiele luchtkoeler van Bestron. 

3. Cecotec ForceClima 7050 65 dB Wit

Dit apparaat heeft drie verschillende en krachtige toepassingen in één. Hij verkoelt, ventileert en ontvochtig. Daarnaast is dit apparaat ook nog eens ultra-stil. Wel zo prettig als ‘ie deze zomer in je slaapkamer staat of op kantoor natuurlijk. ClimaCare 3 in 1, noemt dit merk dat. Je kan een timer instellen, zodat ‘ie vanzelf ook weer stopt. SleepMode is de perfecte stand voor als je lekker wilt gaan slapen. Er zijn twee verschillende standen. Ook krijg je een WindowKit erbij, hierdoor kun je deze airco gemakkelijk installeren aan een raam. Ook is het apparaat zuinig en bespaar je water door het SaveWater System.

Bekijk hier deze mobiele luchtkoeler van Cecotec.

Waar moet je opletten als je een mobiele aircooler gaat aanschaffen?

Allereerst is er dus flink wat verschil in prijs. Nu hoef je niet direct in de buidel te tasten wanneer je een mobiele aircooler wilt aanschaffen. Maar het is wel belangrijk dat je goed let op wat je koopt. Voor een paar tientjes kan je soms als een apparaat kopen dat belooft je ruimte koelen. Uiteindelijk bleken deze apparaten zo klein te zijn, dat ze amper wat doen. Lees daarom altijd eerst goed de reviews. En let er ook op hoeveel vierkante meter het apparaat belooft te gaan koelen. Als het een flinke ruimte moet koelen heb je een sterker apparaat nodig dan als het alleen gaat om een kleine kamer. Door dit vooraf goed te bekijken kan je teleurstelling achteraf voorkomen. 

Bedenk daarnaast ook goed van tevoren waar je behoefte aan hebt. Voor een paar honderd euro kun je dus een mobiele luchtkoeler aanschaffen. Maar als het betekent dat je straks in elke ruimte dit apparaat nodig hebt, dan kun je beter investeren in een vaste airco. Dit is natuurlijk persoonlijk en afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. 

Ook relevant