Op deze manier zorg je goedkoop goed voor je planten 

Heb jij een wat kleinere portemonnee? Geen zorgen, je kan nog steeds heel goed voor je planten blijven zorgen ook met maar weinig budget. Wij vertellen je hoe. 

Zaai zelf 

Het aanschaffen van nieuwe planten kan best duur zijn. De reden hiervan is dat kwekers natuurlijk wat geld moeten verdienen. Maar waarom ben jij dan niet je eigen kweker. Je kan namelijk een zakje met zaadjes al halen voor nog geen 10 euro. 

Maak een bloembak 

Bloembakken kunnen ook best prijzig zijn. Maar hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde. Waarom maak je niet je eigen bloembak. Bijvoorbeeld een houten bloembak. Je hoeft nu alleen nog worteldoek te kopen en deze in je bloembak te nieten. 

Stek voor meer 

Het mooie aan de meeste plantjes is dat ze zich vermenigvuldigen. Zo kan je zelf gaan stekken. Dit doe je door planten die zich vermeerderen te scheuren en weer in nieuwe plantenbakjes te potten. Hiermee maak je dus meer van minder. 

Hergebruiken van schuttingdelen 

Misschien ben je in een nieuwe woning getrokken. Deze heeft een tuin die van ellende uit elkaar valt. Ook bepaalde schuttingdelen staan niet meer recht overeind. Ook deze kan je gebruiken om bijvoorbeeld een houten plantenbak van te maken. Maar je kan zo’n houten plantenbak natuurlijk ook kopen. 

Koop jonge planten 

Het aanschaffen van jonge planten is veel goedkoper dan planten die al volwassen zijn. Het voordeel van volwassen planten is natuurlijk dat je gelijk veel groen hebt. Maar als je een klein jaartje wacht dan heb net als iedereen een mooie groene tuin of woonkamer. 

Bestrating hergebruiken 

Net als oude schuttingdelen kan je ook bestrating vaak hergebruiken. Wil jij jouw eigen bijvoorbeeld een tuintje aanleggen dan kan je vaak gewoon te tegels omdraaien. Ook Facebook of Marktplaats kan je bekijken. Daar worden vaak gratis tegels aangeboden. 

Maak gebruik van regenwater 

Zorg ervoor dat je regenwater gaat opvangen. Dit is misschien in eerste instantie een investering voor een regenwaterton. Maar deze heb je er al snel uit. Want vanaf nu kan je gewoon het water opslaan en besproeien in de zomer. 

Compost maken 

Wist je dat je jouw eigen compost kan maken. Zaken compost zijn namelijk vaak duur terwijl je gewoon compost uit je eigen tuin kan halen. Maak een eigen compostbak waar het compost mooi fijn in kan worden. Dit is een echte winsituatie want je houdt je tuin schoon en bespaard veel geld. 

Insecten hotel maken

Zorg jij voor de dieren in de tuin, dan komt dat jouw tuin en planten ten goede. Zo kan je bijvoorbeeld een insectenhotel maken met spullen die overblijven in je tuin. Het maken van een insectenhotel is heel makkelijk en het kost ook nog eens bijna geen geld. Hoe meer dieren jij in je tuin hebt hoe beter het is voor je planten. 

Wij willen je dus vooral meegegeven doormiddel van dit artikel dat je goed voor je tuin kan zorgen zonder een flinke investering te moeten doen. Wees creatief met de middelen die je hebt en lees er veel over. 

Ook relevant