Tips om je tuin budgetvriendelijk in te richten

Op het moment dat het zonnetje weer gaat schijnen, willende meeste Nederlanders vaak direct naar buiten. Niet gek ook, als je woont in een land waar het vaak regent wil je van elke zonnestraal gebruik maken natuurlijk. Wij begrijpen dat je, wanneer je een tuin hebt, deze het liefst ook direct een upgrade geeft. Daarom hebben we in dit artikel tips verzameld om je tuin een upgrade te kunnen geven, zonder dat je portemonnee er verdrietig van raakt.

Acties voor tuinmeubelen

Niet alle mooie en kwalitatief goede tuinmeubelen hoeven duur te zijn. Wist je dat er zelfs heel wat tuinmeubelen zijn die je voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken? Je moet dan alleen wel de juiste acties in de gaten houden. Goedkope tuintafels kunnen bijvoorbeeld echt wel van goede kwaliteit zijn én een mooi uiterlijk hebben. Daarnaast kun je ook altijd duurdere items combineren met items van een zachter prijsje. Heb je bijvoorbeeld al flink geïnvesteerd in een tuintafel, kijk dan eens of je goedkope tuinstoelen kopen kunt.

white and brown tipi tent beside trees

Kies voor multifunctionele meubelen

Als er ineens meerdere mensen langskomen in de tuin, kan het soms zomaar zijn dat je moet improviseren en wat extra zitplekken moet creëren. In dat geval vergt dat soms wat creativiteit. Zo zou je eens kunnen kijken wat voor meubels meer doeleinden hebben dan de voor de hand liggende. Kijk bijvoorbeeld eens of je een oude (lege) boekenkast over hebt die je op zijn kant zou kunnen leggen om vervolgens, met wat kussens erop, wat extra zitplekken te creëren.

DIY

Je zou natuurlijk ook zelf aan de slag kunnen gaan om je tuin een upgrade te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan het kopen van wat stof om zelf een hangmat te maken. Ook zou je je tuinverlichting zelf aan kunnen pakken. Zo zou je een lichtslinger in een lege fles wijn kunnen stoppen om zo gezellig decoratief licht in je tuin te kunnen zetten. Ook zou je kunnen kijken of je de schutting in de tuin met een likje verf een upgrade zou kunnen geven, zodat deze er weer als nieuw uit ziet.

Spullen voor binnen voor buiten gebruiken

Natuurlijk zou je ook kunnen kijken wat je nog binnen in je huis hebt staan en wat je voor een dagje wel buiten zou kunnen zetten. Hierdoor vergroot je de mogelijkheden van de producten die je al in huis hebt. Steeds meer mensen gebruiken bijvoorbeeld ook kleden voor buiten, maar speciale buitenkleden zijn vaak wel kostbaar in hun prijs. Kijk dan eens of je het vloerkleed van binnen buiten kunt leggen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je er een beschermende doek of zeil onder legt, zodat de aarde van de grond van de tuin niet in het kleed trekt.

De kringloop

Uiteindelijk is er natuurlijk altijd nóg een optie, de good old kringloop. Hier kun je vaak voor slechts een paar euro de leukste dingen op de kop tikken. Misschien vind je wel een leuke waterkan, die je in de tuin neer kan zetten wanneer je er gaat zitten met een boek en een muziekboxje. Wat verfrissend water erbij kan dan deze tuin-activiteit helemaal afmaken. Als je niet houdt van fysieke bezoekjes aan de kringloop, zou je altijd nog marktplaats kunnen raadplegen.

Ook relevant