Waar moet je opletten bij het kopen van een wasmachine? 

Een nieuwe wasmachine kopen is niet zomaar een koopje wat je even snel doet. Nee, je wilt wel weten dat wat je koopt ook bij jou past en dat je kunt rekenen op een betrouwbare machine die jouw geliefde kleding goed wast. Met andere woorden: waar moet je nu eigenlijk opletten als je een wasmachine koopt? 

Er zijn een aantal punten waarop je kunt letten als je je dus wilt gaan focussen op het aanschaffen van een nieuwe wasmachine. Er zijn namelijk een aantal punten die belangrijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan prijs, grootte, spaarzaam en hoe duurzaam een apparaat is. Een ander belangrijk punt is natuurlijk de vraag: wil je ook een droger? Of kies je voor een combinatie-machine.

Wil je meer weten over de beste koop wat betreft een wasmachine of een droger? Bekijk dan ook eens: wasdroger beste koop

Bekijk het vulgewicht

Allereerst moet je kijken naar het vulgewicht dat jij straks nodig hebt. Woon je alleen? Dan heb je niet een gigantische wasmachine nodig. Vaak red je het dan wel met een wastrommel van 8 of 9 kilo. Heb je een groot gezin? Dan wil je misschien wel juist een wat grotere machine. Anders moet je meer wasjes dragen en dat is weer niet duurzaam. 

Energieverbruik 

De beste wasmachine is natuurlijk een wasmachine die zuinig is. Tegenwoordig wordt energiegebruik steeds belangrijk. Want een wasmachine dat stroom vreet. Dat wil je met de huidige prijzen liever niet. Een duurzame wasmachine is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de aarde. Let daarom het liefst op een wasmachine met een energielabel van A tot en met C. 

Geluidsniveau

Waar veel mensen niet direct aan denken, is het geluidsniveau van een wasmachine. Zeker als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt of als je vaak ’s avonds wast dan wil je niet dat iedereen wakker ligt omdat de wasmachine haar laatste rondje draait. Qua geluidsniveau wil je onder de 71 decibel zitten. Alles wat daarboven zit, kan als vervelend worden ervaren. Uiteraard ligt het er ook aan waar jij straks jouw nieuwe wasmachine neerzet. 

Slimme wasmachine

Tegenwoordig zijn er slimme wasmachines. Maar wat houdt dat precies in? Een slimme wasmachine heeft vaak bepaalde opties die jou kunnen helpen. Zo kan je op afstand een wasmachine aanzetten. Maar een slimme wasmachine kan bijvoorbeeld ook zelf bepalen hoe vies een was is en daar het programma op instellen. Een slimme wasmachine denkt dus wat meer voor jou waardoor jij kunt rekenen op de perfect schone was. 

Was-droogcombinatie 

Je kan tegenwoordig ook heel gemakkelijk kiezen voor een apparaat waarmee je niet alleen kunt wassen, maar ook direct kunt drogen. Dat is prettig, omdat je kleding dan direct kunt ophangen en opbergen in de kast. Maar een apparaat dat alles in één heeft, scheelt ook weer ruimte. Je hoeft tenslotte niet meerdere apparaten naast elkaar te hebben staan. Het is wel goed om te weten dat een was-droogcombinatie vaak wat langzamer werkt en daardoor ook meer energieverbruik dan als je twee losse apparaten hebt. 

Wil jij zuinig wassen? Bekijk dan ook eens deze video!

Ook relevant