Waarom afval scheiden een must is in 2022

In 2022 wordt afval scheiden steeds belangrijker. Je dagelijkse afval is natuurlijk al in verschillende delen gescheiden, maar waarom is dat zo belangrijk?

Milieu

Een logische verklaring is het milieu. We willen allemaal toe naar een duurzame leefomgeving. Daar moeten we allemaal ons steentje aan bijdragen, al is het alleen maar door het afval te scheiden. Als afval in de juiste bakken terecht komt, is het makkelijker om te recyclen. Er wordt veel papier hergebruikt. Gerecycled plastic is nu overal te vinden en je kan de gft-bak niet meer mixen met het normale afval.

Afval scheiden in de randstad

Vooral in de grote steden is het soms lastig om je afval snel kwijt te kunnen. Je hebt bijvoorbeeld geen auto en kan niet zo makkelijk naar de milieustraat rijden. Zeker als je midden in een verbouwing zit, is het handig om wat meer afval kwijt te kunnen. Je komt al gauw uit op container huren Amsterdam als je grotere hoeveelheden afval netjes wil scheiden. Wat voor bouwafval in welke bak moet, is soms nogal een lastig verhaal. Gelukkig kan je de containers zo huren zodat je precies weet wat voor afval er allemaal mee mag. Natuurlijk kan je ook twee of drie containers huren en het afval steeds verzamelen. Zo weet je in ieder geval dat het afval in de juiste bak gaat.

Bouwafval

Afval scheiden heeft natuurlijk alles te maken met het kunnen hergebruiken van materialen. Als je voor een verbouwing staat en je gaat flink slopen is een bouwcontainer best handig om te hebben. Sloop dus een beetje met beleid als het lukt. Van bouwafval opnieuw bouwmateriaal maken kan bijvoorbeeld goed met stenen of tegels die in zijn geheel eruit gehaald kunnen worden. Lukt dat niet? Doe dan zo veel mogelijk bouwmaterialen die bij elkaar horen in dezelfde bak. Recycling kan het best plaatsvinden als de materialen gescheiden aankomen. Dat scheelt tijd en geld.

Containers huren

Gelukkig staan er in steeds meer steden prullenbakken waar je direct je afval kan scheiden. Het plastic bij het plastic en het gft-afval in de gft-bak. Toch blijven grotere hoeveelheden afval een groter probleem. Gelukkig kan je ook grote containers huren waarbij je je afval kan scheiden. Bij container huren Almere krijg je de container afgeleverd, kan je hem zelf vullen met het afval dat je erin kwijt wil en wordt de container ook weer voor je opgehaald. Dat is voor een flinke klus een lekker zorgeloos idee. Aan het eind van de dag wanneer de container vol zit, wordt deze voor je weggehaald. Je hoeft niet naar de milieustraat, je hoeft niet na te denken over hoe je de container van z’n plek krijgt. Alles wordt voor je gedaan en dat is lekker als je met je hoofd bij het echte klussen zit.

Het nut van scheiden

Sommige mensen vragen zich af of scheiden überhaupt wel zin heeft? Wordt het niet allemaal op één bult gegooid en dan alsnog gescheiden? Allemaal begrijpelijke vragen, maar afvalscheiding is toch echt een must in 2022. Als afval correct gescheiden aankomt bij de verwerker, kan er direct wat mee gedaan worden. Dat scheelt dus tijd om het afval uit te zoeken en te scheiden. Dat scheelt weer een dagtaak voor iemand en dus ook geld. Uiteindelijk helpen we alleen maar onszelf.

Ook relevant