green banana leaf
Photo by Valeriia Miller on Pexels.com

Zo kies je de juiste schutting voor jouw tuin

Voor veel mensen is de tuin een plek waar zij na een lange werkdag tot rust kunnen komen. Vooral in de zomer is het fijn om een tuin te hebben, omdat er lekker dichtbij huis genoten kan worden van het lekkere weer. Ongeacht het seizoen kan een tuin een waardevolle extensie van het huis zijn. Het kiezen van de juiste schutting voor de tuin kan voor veel mensen een uitdaging zijn. Wil jij weten hoe je de juiste schutting kunt uitkiezen? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Overwegingen bij jouw keuze

Het kiezen van de juiste schutting hangt van enkele zaken af. Zo is het belangrijk om rekening met de stijl die in jouw tuin gehanteerd wordt. Heb jij een moderne stijl in jouw tuin? dan kun je het beste voor een betonnen schutting kiezen. Dit zal het beste passen bij elementen, zoals de stijlvolle moderne tegels en verlichting, weinig beplanting en een mooie terrasoverkapping. Wanneer jouw tuin op een Japanse of Oosterse manier is ingericht, kan een stenen schutting de look van de tuin helemaal afmaken. Een andere optie waarvoor gekozen kan worden is een houten schutting. Met een houten schutting kun je niet misgaan, omdat er verschillende varianten zijn waaruit gekozen kan worden. Heb jij een mediterrane, landelijke of kindvriendelijke tuin? Dan zorgt een houten schutting niet alleen voor privacy en rust, maar het maakt deze stijlen ook helemaal af. Een andere manier waarop je voor de beste schutting kunt kiezen, is door te kijken naar de meest duurzame optie. Zo gaan stenen of betonnen muren langer mee dan een houten schutting. 

Een duurzame plaatsing van een schutting

Een manier om op de centjes te kunnen letten, is bij de plaatsing van de schutting. Wanneer je ervaring hebt met het plaatsen van een schutting, dan is het mogelijk dat de schutting voor een lange tijd goed blijft staan. Echter, heeft niet iedereen de kennis en kunde om een schutting te plaatsen. In dat geval kun je de schutting laten plaatsen door een echte professional. Veel mensen denken dat een hovenier voornamelijk expert is op het gebied van groen, maar dit is niet het enige wat in het takenpakket van een hovenier zit. Een hovenier kan ervoor zorgen dat een schutting duurzaam geplaatst wordt en daarnaast kan er om advies gevraagd worden over de onderhoud ervan. 

Kortom, bij het kiezen van de juiste schutting kan er gekeken worden naar de stijl die in de tuin geadopteerd is. Daarnaast kan er een keuze gemaakt worden op basis van het materiaal dat het langst meegaat. Tot slot is het raadzaam om de schutting duurzaam te plaatsen. Heb je hier zelf de kennis en kunde niet voor? Dan kun je een hovenier om hulp vragen. 

Ook relevant