Zo verdien je geld met Bitcoin in 2021

In 2021 wordt Bitcoin (BTC) 12 jaar oud. Inmiddels heeft iedereen wel eens van Bitcoin gehoord. Deze favoriete digitale valuta is in de loop van de tijd blijven rijpen en hiermee blijft ook de kans toenemen om geld te verdienen met de Bitcoin. Steeds meer mensen zijn dan ook aan het uitzoeken hoe ze hiermee geld kunnen verdienen. We begrijpen dat het soms moeilijk kan worden om bij te blijven. Om het wat makkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met manieren waarop je in 2021 met Bitcoin geld kunt verdienen.

Kopen en vasthouden

Het kopen en vasthouden van Bitcoin is het antwoord op de eeuwenoude vraag “Hoe investeer je in Bitcoin en verdien je geld?”. Vasthouden, is een van de eenvoudigste en meest beginnersvriendelijke handelsstrategieën die er zijn. Koop eerst een Bitcoin-portemonnee, koop BTC en hoop dan dat de Bitcoin-prijs in de toekomst stijgt. Het kan weken, maanden of zelfs jaren duren voordat de prijs van je Bitcoin stijgt. Voor deze strategie moet je dus wel geduldig zijn.

Handel

Het vasthouden is dus een langetermijn investering, maar het handelen van Bitcoin is de snelle equivalent hiervan. BTC-handel betekent profiteren van de zeer vluchtige aard van Bitcoin. Deze methode vereist oefening en kennis van de markt, dus zorg ervoor dat je je huiswerk maakt voordat je erover nadenkt om het een kans te geven. Ben je van plan een Bitcoin te gaan verhandelen? Kijk dan eens naar de 3 best exchanges voor bitcoin.

Hier zijn een paar handelsstijlen om je op weg te helpen:

  • Daghandel – Bitcoin-daghandel betekent korte en snelle transacties, waardoor kansen voor kleine en snelle winsten mogelijk zijn. Daghandelaren houden geen open posities van de ene op de andere dag aan, dus de methode bestaat uit het zorgvuldig analyseren van de markt, het zien van kleine kansen om geld te verdienen en het kapitaliseren voor een kleine winst. Aan het einde van de sessie zouden daghandelaren een aanzienlijke cumulatieve winst kunnen behalen.
  • Swing trading – Het vasthoud is op de lange termijn en de daghandel op de korte termijn. Swing trading zit daar een beetje tussenin. Net als vasthouders zullen swingtraders laag kopen. Om vervolgens lang genoeg te wachten om hun posities in prijs te zien stijgen. Zodra dat is gebeurd verkopen ze het voor een hoog bedrag door.  Hun wachttijd is echter niet zo lang als die van een vasthouder en ook niet zo kort als een daghandelaar.
  • Arbitrage – Bitcoin-arbitrage is vergelijkbaar met de bovenstaande stijlen. In plaats van te zoeken naar kansen om geld te verdienen binnen dezelfde beurs, zoeken handelaren die arbitrage gebruiken naar die kansen op verschillende platforms. In wezen kopen ze BTC van beurs A en verkopen het vervolgens op beurs B voor een hogere prijs.

Mining

Beleggen wordt steeds populairder onder jongeren en jongeren worden er ook steeds beter in. Een vorm van geld verdienen met Bitcoins is mining. Nieuwe bitcoins worden uitgegeven door het Bitcoin netwerk zelf en ontstaan tijdens een proces wat in het engels ‘mining’ wordt genoemd. Mining is simpel gezegd het vastleggen van de transacties die in het bitcoin netwerk plaatsvinden op de Bitcoin blockchain. In ruil voor het minen maken de miners kans op nieuwe bitcoins. Er zullen uiteindelijk maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop komen. Om zelf bitcoins te kunnen minen heb je geavanceerde hardware nodig. De blockchain is het decentrale, digitale kasboek waar alle Bitcoin transacties in worden vastgelegd. Iedereen die de Bitcoin software draait, bewaart een kopie van de blockchain op zijn computer. Het vastleggen van de, door het netwerk goedgekeurde, transacties in de blockchain heet mining, dit wordt gedaan door ‘miners’. Is de miner de eerste die deze rekensom oplost dan mag hij een nieuw block toevoegen aan de blockchain met goedgekeurde transacties. Daarnaast krijgt de miner als beloning 12,5 nieuw gemaakte bitcoins en de transactie-vergoedingen die horen bij de transacties in het block.

Ook relevant