Zo vier je een budget- en milieuvriendelijke bruiloft

Gaan jullie binnenkort trouwen en willen jullie niet teveel geld uit te geven. Je wilt wel een gedenkwaardig feest, maar niet over the top. Kortom, jullie willen een budget- en milieuvriendelijke bruiloft. Wij geven je tips om toch jullie liefde te bezegelen en tegelijkertijd je steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo ben je op de grote dag lief voor jezelf, je portemonnee én de wereld!

Maak je milieuvriendelijke trouwkaarten online

Bij CottonBird is men van mening dat groen, budgetvriendelijk drukwerk voor de hoogtepunten in je leven, echt niet minder mooi hoeven te zijn. Je bestelt je uitnodigingen en bedankje gewoon online. Kies voor een CO2-neutraal bedrijf dat gebruik maakt van verantwoord papier, groene inkt en 100% recycleerbare verpakking (zoals CottonBird). Door kritisch te zijn en zo je drukwerk online te bestellen, bespaar je tijd, geld en het milieu. Om je ecologische footprint nog meer te verminderen, spring je natuurlijk (voor zover mogelijk) op de fiets om jullie groene trouwkaarten op de adressen te bezorgen.

Ga voor de (budgetvriendelijke) jurk en pak van je dromen

Het kopen van een nieuwe trouwjurk en -pak is altijd een een grote hap uit het budget. Maar eigenlijk is dat hartstikke zonde! Op dit punt kun je enorm besparen door jullie outfits te huren of te gaan voor een tweedehands model. Dan ben je nog hip ook, want vintage is helemaal in! Door daarbij je bruidsboeket zelf samen te stellen met bloemen van het seizoen of -nog beter- uit de tuin, kun je nog meer besparen.

Kies voor een slimme locatie en plan ceremonie en feest op dezelfde plek

Door de locatie voor jullie bruiloft slim te kiezen, kun je ook veel besparen. Een zaaltje is leuk, maar ook duur. Probeer ‘out of the box’ te denken en zoek een locatie in een veld, tuin, leegstaand pand. met wat partytenten en een mooie aankleding kun je een prachtige locatie creëren. Indien mogelijk is het slim om de ceremonie en bruiloft op dezelfde locatie plaats te laten vinden. Je bespaart hiermee de kosten van het vervoer en vermindert de impact op het milieu, omdat jij en je gasten zich op de grote dag niet nog een keer hoeven te verplaatsen.

Zorg zelf voor de versiering

Als je voor elk onderdeel van je bruiloft iemand inhuurt, is dat natuurlijk erg makkelijk. Maar je kunt veel besparen door zaken zelf te doen, zoals de versiering. Het is bovendien een leuke taak! Onze tip: hou het eenvoudig, maar indrukwekkend. Met simpele details kun je heel veel bereiken. Tip: kijk eens of er in je buurt een verhuurdienst is die decoratie, verlichting, meubilair en servies verhuren voor een schappelijk prijsje.

Doe catering zelf of kies een kleine, lokale onderneming

Door zelf de catering te verzorgen, kun je werkelijk erg veel geld besparen. Maar het is natuurlijk wel bewerkelijk en een hele organisatie. Huur je liever iemand in? Kies dan voor een lokale onderneming die werkt met lokale, biologische producten.

Oud goud

Gebruik oud familiegoud, zoals de trouwringen van opa en oma en laat die omsmelten tot nieuwe trouwringen. Je betaalt dan alleen voor het ontwerp en bespaart de kosten voor het goud.

Ook relevant