Dit zijn de 10 goedkoopste tankstations in Nederland 

Wanneer je dicht bij de grens woont zal je waarschijnlijk vaak even op en neer gaan voor goedkope tankstations. Maar wat nu al wij je vertellen dat je deze ook in Nederland kan vinden. 

Top 10 goedkoopste tankstations van Nederland 

Opzoek naar een goedkoop tankstation in de buurt? Dit zijn de tankstations waar jij naar opzoek bent. De prijzen fluctueren de laatste tijd behoorlijk, het kan dus zijn dat ze verschillen van wat wij hebben genoteerd. Dit zijn de beste prijzen voor EURO 95

  1. Tango Nieuwegein € 1,69 
  2. Fieten Oude Pekela € 1,72 
  3. Makro Best € 1,72 
  4. Tinq Hengelo € 1,73 
  5. Makro Groningen € 1,74 
  6. Tango Soesterberg € 1,75 
  7. Fieten Winschoten € 1,75 
  8. Tinq Apeldoorn € 1,77
  9. Supertank Delft € 1,77 
  10. Tango Zwolle € 1,78 

Waarom is het ene tankstation goedkoper dan de ander?

Brandstofprijzen worden niet alleen bepaald aan de hand van verkoop en inkoop. Ook speelt mee waar het tankstation staat en wat de marge is voor het tankstation. Zo moet je denken aan een tankstation aan een autosnelweg. Deze zal vele malen duurder zijn dan een tankstation op een industrieterrein. Dit heeft vooral te maken met aanbod, maar ook kosten voor de ligging van het tankstation. Ook zullen kosten voor onbemande pompen een stuk lager liggen dan de kosten bij een tankstation met een broodjeszaak. Ook zullen tankstations aan de grens vaak minder marge kunnen nemen. Dit doen ze om te voorkomen dat veel bewoners van grensdorpen naar het buitenland gaan voor goedkopere benzine of diesel. 

Zijn brandstoffen van verschillende merken hetzelfde?

Je zou denken dat brandstof vanaf ieder tankstation in Nederland hetzelfde is. Maar niets is minder waar. Zo kan het zijn dat het ene tankstation betere diesel of benzine verkoopt dan die verderop in de straat. Benzine kan zuiniger zijn of beter voor je motor. Dit heeft te maken met welke toegevoegde stoffen erin zitten. Zo kan premium brandstof van de Tango beter zijn dan de duurdere van de BP. 

Hoeveel kan ik nog rijden na het uitgaan van mijn brandstoflampje?

Dit zal niet hetzelfde zijn voor alle auto’s. Zo kan het zijn dat jij een zuinige auto hebt of één met een grotere reserve inhoud dan de ander. Het gemiddelde wordt vaak genomen rond de 50 kilometer die je nog kan afleggen. Dus sta je bij een goedkoop tankstation? Dan raden wij je aan om hem gelijk vol te tanken zodat je altijd op de meest goedkope brandstof rondrijdt en nooit te veel betaald.

Wat als ik verkeerd heb getankt? 

Oei, verkeerde brandstof tanken kan erg schadelijk zijn voor je motor. Je kan het beste gelijk je motor uitzetten en de wegenwacht bellen. De wegenwacht heeft speciale pompwagens om ervoor te zorgen dat gelijk al de verkeerde brandstof uit de systemen gaat. Maar het maakt ook uit of je diesel in een benzine voertuig tankt of andersom. Bij nieuwe voertuigen kan je in beide gevallen veel schade krijgen aan je motor. Maar bij oudere voertuigen kan je met diesel in een benzine voertuig nog wel rijden. Al zal je wel voelen dat hij minder vermogen heeft en het kan ervoor zorgen dat je carter volloopt met diesel. Dus het beste is gewoon de juiste brandstof te tanken. 

Het komt wel vaker voor dat dit gebeurt. Lees hier een artikel over de verkeerde brandstof tanken

Ook relevant