Zuinig met je telefoon? Zo pak je het aan

Je hebt mensen die elke keer de nieuwste mobiel willen hebben zodra Apple of Samsung iets lanceert en je hebt mensen zoals jij, die gewoon zuinig aan willen doen met hun telefoon. Hoe zorg je ervoor dat je telefoon lang meegaat? We vertellen het jou in deze blog!

Een telefoon is een ideaal gebruiksvoorwerp. Vandaag de dag gebruiken we ons telefoon vaker dan ooit en lijkt het wel alsof ‘ie aan ons hand vastzit. Die telefoon gebruiken we niet enkel en alleen meer om te bellen, maar we doen er natuurlijk veel meer op. Appen, spelletjes gamen, sociale contacten onderhouden op social media, muziek luisteren, de nieuwste filmpjes bekijken, online winkelen en ga zo maar door. Hierdoor zijn de telefoons ook functioneler dan ooit geworden en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. Reden genoeg voor jou om zuinig aan te doen met je mobiele telefoon.

Meer met je oude telefoon

Maar er is nog een belangrijke reden om zuinig aan te doen met je telefoon, namelijk om verspilling tegen te gaan. Een mobiele telefoon kan gemiddeld zo’n 4 jaar mee. En dat is best een tijd als je je bedenkt dat je telefoon bijna 24/7 aan het draaien is. Toch doen we gemiddeld veel korter met onze telefoon. De meeste mensen hebben binnen 2 jaar weer een nieuwe telefoon. En dat is vaak niet omdat ‘ie het niet meer doet. Mensen willen graag het nieuwste van het nieuwste hebben.

Tip! Heb jij écht een nieuwe telefoon nodig? Kijk eens voor tweedehands of refurbished. Dit zijn vaak nog prima toestellen die helemaal zijn gecheckt en goed zijn gekeurd voor nog een tweede leven. Jij betaalt er niet de hoofdprijs voor en een telefoon wordt netjes hergebruikt. 

Bescherm ‘m

Duurzaamheid en de portemonnee zijn de twee hoofdredenen om netjes om te gaan met je mobiele telefoon. Maar hoe zorg je daar nu eigenlijk voor? Er zijn een paar dingen die jij kan doen om ervoor te zorgen dat je telefoon langer mee gaat. Allereerst is het goed om gebruik te maken van een telefoonhoesje en een Mobilize screenprotector. Je telefoon is nu goed bescherm tegen eventuele valpartijen. Ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje, maar door de voorkant en de achterkant te beschermen met een telefoonhoesje én het glas met een extra glasplaatje weet je zeker dat je telefoon tegen een stootje kan. 

Binnen versus buitenkant

Wat we je ook aanraden is om de binnenkant van je telefoon heel te houden. Dit doe je door enkel en alleen gebruik te maken van een originele oplader. Je kan tegenwoordig op veel plekken voor een paar tientjes een oplader kopen, maar deze doen op den duur niet veel goeds voor je batterij. Je batterij gaat op deze manier minder lang mee en gaat sneller leeg. Laad je telefoon alleen op als ‘ie bijna leeg is. En vergeet niet dat je telefoon zo nu en dan ook gewoon helemaal uit kan! Beter voor het toestel en het geeft ruimte aan jou om even helemaal offline te zijn! 

Ook relevant