5 tips voor een budget inrichting in huis 

Wil jij een mooie inrichting, maar heb je niet zo’n grote portemonnee? Wij geven je in dit artikel allerlei slimme tips om toch een stijlvolle woning te kunnen creëren. 

Spullen worden steeds duurder. Vooral voor huishoudens waarin er minder verdient wordt dit gevoeld. Het is onbetaalbaar geworden om je woonkamer te veranderen en nieuwe spullen te kopen voor de aankleding. Maar gelukkig zijn er veel manieren waarop je toch kan genieten van een geweldig nieuwe inrichting met een klein budget. 

Een alternatief voor design

Het is heel normaal dat jij wegdroomt bij een paar prachtige designermeubels. Helaas zijn deze meubels vaak veel te duur voor jouw budget. Tegenwoordig heb je veel designers die meubels ontwerpen voor grote waarhuizen waarbij de prijzen een stuk lager liggen. Hier kan je goedkoop je vloerkleed kopen of je nieuwe bank voor een prikkie op de kop tikken. 

Ga eens langs de kringloop 

Steeds meer mensen gaan eerst langs de kringloop wanneer ze nieuwe spullen nodig hebben. Dat is niet gek, want de kringloop ligt vol met pareltjes. Zo moet je soms gewoon even net iets verder zoeken voordat jij de perfecte meubels hebt gevonden en zal je bij verschillende kringlopen naar binnen moeten lopen. Maar met een klein budget heb jij wel een prachtige woonkamer. 

Nieuwe kleuren op de muur 

Wij mensen zien kleine veranderingen vaak minder snel. Wanneer jij bijvoorbeeld een nieuwe stoel in de woonkamer neerzet wordt dit minder snel gezien dan één muur die een nieuwe kleur heeft gekregen. Zo kan jij op een hele goedkope manier toch een compleet andere look geven aan je woonkamer. 

Spiegels aan de wand 

Een spiegel kan het complete aanzicht van jouw woonkamer veranderen. Een spiegel staat in de sprookjeswereld bekend als iets magisch. Maar in jouw woonkamer kan het echt een magisch gevoel geven van ruimte. Slim dus om een aantal spiegels op te hangen in je woonkamer. 

Nieuwe verlichting 

Zoals je hebt gelezen in dit artikel maken kleuren vaak vooral een verschil in de woonkamer. Een keer de verlichting vervangen is dus helemaal geen slecht idee. Tegenwoordig heb je ook keuze uit lampen met verschillende kleuren. Zo geef jij een heel andere jus aan dezelfde woonkamer. 

We gaan bewezen minder naar buiten sinds de komst van computers en elektronica. Verlichting kan je soms het gevoel geven dat je buiten bent. Veel bedrijven tegenwoordig spelen hier dan ook op in met de inrichting van hun kantoren. Maar je kan dit dus ook thuis doen. 5tips voor een budget inrichting in huis 

Ook relevant