Deurgordijnen: 3 bijzondere redenen om hiervoor te kiezen 

Gordijnen voor het raam om zonlicht tegen te houden en om in de avond niet in het zicht te zitten? Dat weten we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat er nog meer redenen zijn waarom het goed is om een gordijn op te hangen. En dan hebben we het niet over een gordijn voor het raam, maar misschien juist wel om een gordijn voor de deur. Dat noemen we deurgordijnen. Hoe dat precies zit vertellen we jou in deze blog!

Je zet misschien een vraagteken bij de combinatie: gordijn voordeur? Maar deurgordijnen ophangen voor de voordeur of achterdeur is een slimme zet. Zeker nu de gasprijzen ontzettend hoog zijn, wil je liever niet dat warmte gemakkelijk het huis verlaat. Bij deuren vind je, net zoals bij ramen, vaak keren. De deur kan tenslotte open en dicht. De belangrijke reden om te kiezen voor een gordijn bij de voordeur is dan ook dat je op die manier de woning beter kunt isoleren. 

Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een gordijn bij de deur. 

1. Warmteverlies

We zeiden het net al even kort, maar door de huidige energieprijzen zoeken steeds meer huishoudens naar goede oplossingen. Oplossingen om niet alleen minder te betalen, maar vooral om energie beter te gebruiken. Door een stevig en dik gordijn voor deuren te hangen, zoals de voordeur en de achterdeur zorg je ervoor dat warmte niet via keren naar buiten kan sijpelen. Ze noemen dit ook wel een tochtgordijn, thermisch isolatiegordijn of een deurgordijn. Zo’n soort gordijn kan helpen om kou buiten te houden. Je gebruikt dit gordijn dus vooral wanneer het buiten koud is. 

Wil jij meer tips voor het besparen van energie? Lees dan deze blog!

2. Geluidsisolatie

Een ander bijzonder voordeel, naast dat je niet zichtbaar bent en dat het de zon tegenhoudt, is het feit dat het ook zorgt voor geluidsisolatie. Isolatie is altijd een goed idee wanneer je bijvoorbeeld aan een drukke weg woont. Zo kun je het geluid van buiten beter tegenhouden en heb je daarbinnen veel minder last van. Dat kan ook prettig zijn wanneer je bijvoorbeeld op een flat woont en er vaak mensen langs je deur wandelen. Uiteraard werkt het ook de andere kant op en hebben mensen buiten ook minder last van jouw geluid, bijvoorbeeld als je een hond hebt die soms blaft. 

3. Meer privacy 

Een gordijn is dan misschien vooral decoratief bedoeld, zoals je kunt lezen in deze blog zitten er ook zeker andere voordelen aan het hebben van een deurgordijn of thermisch isolatiegordijnen. Ook voor de privacy is het goed om een gordijn voor de deur te hebben hangen. Zo kan niet iemand direct bij je naar binnenkijken. Ook niet als jij glas hebt dat troebel is. Je kan meer ongezien naar de deur toe komen. 

Gordijnen uitzoeken voor bij de voordeur

Een deurgordijn of een thermisch isolatiegordijn bij de voordeur is dus eerder iets anders dan wat je in de woonkamer zal ophangen. Kies voor stof dat stevig is. Een voorbeeld van een stevige stof is velours. Maar je kan ook voor een gevoerd gordijn kiezen. Dat is vaak een combinatie van verschillende stoffen, waaronder een verduisterende stof. Als je dat niet mooi vindt, kan je vaak kiezen voor een andere stof aan de buitenkant of de achterkant.

Hulp nodig bij het ophangen van de gordijnen? Bekijk dan even deze video!

Ook relevant