Hoeveel kun je besparen met led panelen?

Door te kiezen voor zuinige verlichting in huis of op kantoor kun je veel kosten besparen. Zo gaat zeker 15% van ons elektriciteitsgebruik op aan verlichting. Om jaarlijks honderden euro’s te besparen kun je overstappen op led verlichting. Led licht is namelijk duurzaam, zuinig en kent een hoge weerstand. Door led panelen in huis en op kantoor aan te schaffen kun je flink besparen op het jaarlijkse kostenplaatje. 

De zuinigheid van led panelen

Als je nu nog tl-armaturen gebruikt, gooi ze zo snel mogelijk weg. Door over te stappen op led verlichting kun je namelijk besparen op geld en energie. Het verbruik van een enkel 60×60 tl-armatuur kan oplopen tot 72W, terwijl het verbruik van een 60×60 led paneel op slechts 30W ligt. Dit betekent dat je meer dan de helft kan besparen. Als er twintig tl-armaturen worden vervangen voor led, dan is dit al een besparing van 840W. En dan hebben veel kantoren zelfs vele tientallen panelen hangen. Wil je de energiekosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor led verlichting. 

Naast een laag verbruik gaan led lampen ook veel langer mee. De lampen kennen een enorme levensduur, ze gaan ongeveer 15 jaar lang mee. Dit is een enorm verschil vergeleken met andere lampen: gloeilampen gaan gemiddeld maar 1.000 branduren mee en halogeenlampen houden het ongeveer 3.500 uur vol. Dit is zeker 10 keer zo kort als led lampen. Als je dus led verlichting aanschaft hoef je gegarandeerd de komende 10 jaar geen nieuwe lampen in te slaan. Zo bespaar je nog meer kosten!

Led verlichting in eigen huis

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen led verlichting in huis. Wat deze verlichting zo prettig maakt is dat led dimbaar is. Je hoeft de lampen dus niet volledig te laten branden, maar je kiest er zelf voor hoeveel verlichting er nodig is. Niet alleen zorgt dit voor extra sfeer in huis, maar het bespaart ook nog eens elektriciteit. Bovendien kun je ook timers instellen zodat de lampen automatisch uitgaan als ze lange tijd branden. 

Verder hebben led lampen het grote voordeel dat ze een hoge weerstand hebben. Ze kunnen dus zonder problemen in de tuin worden geplaatst. Led verlichting is bestand tegen extreem weer zoals onweer en sneeuwstormen. Ben je dus op zoek naar verlichting in de tuin, ga dan op zoek naar geschikte led lampen. 

Led panelen op kantoor

Ook op kantoor komt led verlichting goed van pas. Voornamelijk led panelen vallen in de smaak. De panelen komen namelijk in allerlei maten, waardoor ze in ieder werkpand passen. Ook heb je de keuze uit verschillende temperaturen, bijvoorbeeld warm licht of koel wit licht. Om wakker te blijven en energie te bewaren wordt er vaak gekozen voor wit licht op het kantoor. Als je bij bedrijfsverlichting.nl led panelen besteld kun je echter ook kiezen voor dimbare verlichting. Zo kun je het soort licht aanpassen op het moment van de dag. 

Led panelen zijn geschikt voor kantoren, magazijns en industriële werkplekken. Het is zelfs mogelijk om waterdichte led panelen te bestellen. Deze verlichting is geschikt voor vochtige ruimtes en kan veel weersomstandigheden aan. Wil je lichtadvies ontvangen over de juiste LED panelen? De lichtexperts van bedrijfsverlichting.nl helpen je graag verder!

Ook relevant