Investeringen in je tuin die écht lonen

Als je een tuin hebt, weet je hoeveel er mogelijkheden er zijn voor je tuin. Tuincentra staan vol met producten, ideeën en materialen die je tuin helemaal compleet zouden maken. Dit komt echter wel vaak met een flink prijskaartje. Het kan lastig zijn om te onderscheiden welke investeringen in je tuin nou wel of niet de moeite waard zijn. Daarom geven we in deze blogs tips voor investeringen in je tuin die écht lonen. 

Tuinindeling

De belangrijkste investering die je in je tuin kunt maken is die van de tuinindeling. Onder een tuinindeling verstaan we een ontwerp voor je tuin, vaak in 3d. Doordat je hoogte ook een rol laat spelen in het ontwerp, kun je mooie hoogteverschillen in je tuin aanbrengen. Met een goede tuinindeling haal je het meeste uit je tuin. Ook is een tuinindeling een investering die tientallen jaren mee kan gaan. Als je eenmaal de perfecte indeling hebt gevonden, kun je vanuit die indeling je tuin inrichten. Je kunt hier zelf tijd in investeren, maar je kunt er ook voor kiezen om samen met een hovenier of tuinarchitect een indeling te maken naar jouw wensen. Dit is een eenmalige investering die ervoor zorgt dat je tuin jaren plezier kan geven zonder dat je steeds de behoefte voelt om dingen te veranderen. 

Een basis tuinset

Tuinen zijn trendgevoelig, maar een basis tuinset gaat niet snel uit de mode. Doordat je investeert in een kwalitatief tuinset, heb je hier jaren geen omkijken naar. De tuintrends kun je dan volgen door modieuze accessoires toe te voegen. Een kwalitatief tuinset heeft vaak een wat hoger prijskaartje, maar je kunt ook op zoek gaan naar een tuinmeubel outlet, waar goede tuinmeubelen tegen een lagere prijs worden verkocht. Om de kwaliteit van een tuinset te bepalen, is het materiaal waar het tuinset van is gemaakt één van de belangrijkste indicatoren. Hardhout is een populaire keuze, omdat dit materiaal lang meegaat en weersbestendig is. Wel vraagt hout iets meer onderhoud. Je kunt ook kiezen voor aluminium tuinmeubelen. Echter, over het algemeen hebben aluminium tuinsets een minder lange levensduur, dus weeg de opties goed af voordat je een keuze maakt. 

Een veranda

Een van de grootste tuintrends op het moment is het aanleggen van een veranda. Dit komt door de binnen-buiten trend, waarbij Nederlanders steeds meer de luxe van binnen doortrekken naar buiten. Een veranda is natuurlijk niet perse een musthave voor je tuin, maar wel een investering waar je jaren erg veel plezier van zult hebben. Als je door de veranda of tuinkamers veel vaker in je tuin gaat zitten, is dit een hele goede optie om je tuin mee uit te breiden. Een veranda is ook veel goedkoper dan een serre, wat de veranda aantrekkelijker kan maken. Ook is het goed mogelijk om een veranda te plaatsen met een budget. Kies dan voor een prefab optie, die kant en klaar in je tuin gezet kan worden. De opties bij prefab zijn wel een stuk gelimiteerder, maar dit komt dan ook met een veel lager prijskaartje. Qua materiaal is het aan te raden om een veranda van hout te plaatsen, omdat dit een goedkoop maar toch kwalitatief materiaal voor je veranda is. 

Ook relevant